Алергология в МЦ Гея Мед-прецизна диагноза, профилактика и съвременно лечение на алергични заболявания

Алергология

Алергологичната консултация дава възможност за диагноза, профилактика и лечение на редица алергични заболявания

Алергичните заболявания са болести на цивилизацията

Алергията е “предизвикателство към света”

Според медицинските наблюдения и статистики от последните години, хората с по-висок жизнен стандарт и по-активна имунна профилактика страдат по-често от алергични заболявания. Затова последните две десетилетия се характеризират с прогресивно увеличаване на алергичните заболявания. Съвременният начин на живот и замърсяването на околната среда, оказват влияние върху нарастване честотата на алергиите. Алерголозите са на мнение, че с урбанизацията и навлизането на нови материали в бита се повишава рискът от алергии и се появяват нови алергени. Тези факти определят алергичните болести като социално значими.

Алергията е повишена реактивност на организма под влияние на алергенно дразнене

Кабинетът по алергология в МЦ Гея Мед предлага прекрасни възможности за съвременна лечебно-диагностична дейност на редица алергични заболявания

Алергологичната консултация в кабинета по алергология в МЦ Гея Мед дава възможност за диагноза, профилактика и лечение на редица алергични заболявания. Болестите, при които доминират алергичните реакции, се наричат алергични. Те се осъществяват по пътя на имунен отговор и основният патологичен процес при тях е алергичното възпаление. Алергиите могат да бъдат към лекарства, храни, полени, животни, насекоми, текстилни материали, козметични продукти, домашен прах.

Тестуване за алергия към полени в кабинета по алергология в МЦ Гея Мед

Прецизна диагностика, профилактика и съвременно лечение на алергични заболявания

В момента страдащите от алергии са повече от всякога. Алергичните реакции варират от значително малки, като сърбеж и зачервяване на кожата, до тежки, като животозастрашаващи анафилактични реакции, в зависимост от силата на алергена. Въпреки това не всички хора реагират по един и същи начин на определен алерген. Затова ако имате алергична реакция, най-правилното е, да се консултирате със специалист алерголог и той да прецени тестове за какви алергени, да Ви направи.

Кожно-алергично тестуване за алергени от домашен прах в кабинета по алергология в МЦ Гея Мед
Кожно-алергично тестуване за алергия към козметични продукти в кабинета по алергология в МЦ Гея Мед

В кабинета по алергология в МЦ Гея Мед диагностичният и терапевтичен подход се осъществява чрез кожно-алергично тестуване. При нас можете да се тестувате за алергени от външната среда (битови, полени).

Пациенти с предстояща оперативна намеса или образно изследване с йод-контраст, при които има данни за налична алергия, могат да се изследват в кабинета по алергология в МЦ Гея Мед за чувствителност към упойки и контрасти и да получат необходимата алергологична подготовка.

В Медицинския център се предлага и кожно-алергично тестуване за козметични продукти.

За връзка с нас

Професионализъм, качествени медицински услуги, грижа към пациента

Приятна обстановка и персонално отношение

Приятната обстановка, влизайки в Медицински център Гея Мед, ще Ви накара да се почувствате спокойни. Целият екип и всички лекари в МЦ Гея Мед са приятелски настроени, като основен принцип на работа е грижата към пациента и предоставяне на качествени медицински услуги.

Нова и съвременна медицинска апаратура

Всички кабинети в МЦ Гея Мед са оборудвани с нова и съвременна медицинска апаратура за диагностика и лечение. Освен професионализма на всеки лекар, модерната медицинска апаратура играе важна роля за по-прецизната диагностика и впоследствие лечение на редица заболявания.

Висококвалифицирани лекари с дълъг опит и стаж

В МЦ Гея Мед работят лекари с необходимата квалификация и опит. Водещ принцип на работа е предоставяне на качествена медицинска грижа, правилна диагноза и ефективно лечение. В Гея Мед ще имате възможност да получите консултации от специалисти, работещи в болнични заведения.

Запишете час на телефон 0883 72 76 76

Или се свържете с нас по email чрез формата по-долу

  Други медицински услуги

  С цел цялостна медицинска грижа за пациента, освен кабинетът по алергология, в Медицински център Гея Мед има обособени специализирани кабинети по други медицински направления.

   • Акушерство и гинекология

    Акушерство и гинекология

    Цялостни медицински грижи за женско и семейно здраве

   • Урология

    Урология

    Лечение на пикочо-полова система при мъжете и пикочна система при жените

   • Неврохирургия

    Неврохирургия

    Неврохирургични консултации за централна и периферна нервна система

   • Медицинска рехабилитация

    Медицинска рехабилитация

    Рехабилитационните методи са неотменно звено при терапевтичната и профилактична здравна програма при много заболявания

   • Генетична консултация

    Генетична консултация

    Консултация за изучаване на медицинската история на пациента и неговия род, както и преди и след извършване на генетичен тест

   • Ехография на млечни жлези

    Ехография на млечни жлези

    Неинвазивен и безопасен метод за профилактика и диагностика на промените в структурата на млечните жлези

   • Образна диагностика

    Образна диагностика

    Ехографско изследване на коремни органи, простата, щитовидна жлеза. Неинвазивен и високо информативен метод за диагностика

  Обаждане
  Локация