Ехография на млечни жлези

Ехография на млечни жлези

Неинвазивен и безопасен метод за профилактика и диагностика на промените в структурата на млечните жлези

Не пропускайте профилактичните прегледи на млечните жлези

Преглед веднъж годишно пази от рак на млечната жлеза

През последните години един от най-разпространените методи за диагностика на заболяванията на млечната жлеза е ултразвуковото изследване. В Медицински център Гея Мед разполагаме със съвременна и модерна апаратура за ехография на млечни жлези. Това е неинвазивен и безопасен метод за диагностика на промените в структурата на млечните жлези. Чрез ехография на млечните жлези могат да се отдиференцират доброкачествени от злокачествени образувания.

Не отлагайте профилактичния преглед на млечните жлези, защото той е важен. Много жени пренебрегват профилактиката на гърдите си, защото нямат притеснителни симптоми, но това може да се окаже сериозен проблем. Специалистите съветват след 30-тата си година, дамите веднъж годишно да преглеждат гърдите си, за да се избегнат усложнения.

Защо се препоръчва ехография на млечни жлези?

Профилактиката и ранната диагностика на рака на гърдата са ключът към превенцията на болестта

Профилактиката спасява живот! Всяка 10-та българка е застрашена от рак на гърдата. Всяка година в България от рак на гърдата заболяват над 3500 жени. Ракът на млечната жлеза остава най-значимото социално заболяване с висок процент 27,7 % от всички злокачествени заболявания при жените.

Ето защо е изключително важно да не препускате профилактичния преглед на млечните жлези веднъж годишно. Идеята на профилактичните прегледи на гърдите е да открие раковото заболяване в ранна фаза, когато лечението дава много добра прогноза.

Бърз, безболезнен метод, без странични ефекти при прегледа на гърдите е ехографията на млечните жлези. Ултразвуковото изследване (ехография) на млечните жлези (гърдите) е изследване, което използва отразени ултразвукови вълни, с помощта на които се създава изображение. С това изследване могат да се огледат всички области от млечните жлези, включително и тези, които са разположени до гръдната стена. При провеждане на ултразвуково изследване не се използват рентгенови, други йонизиращи или вредни лъчи. Ултразвуковото изследване позволява да се определи дали едно образувание е плътно или изпълнено с течност (киста).

Ехография на млечни жлези в МЦ Гея Мед за профилактика и ранна диагностика на рак на гърдата

В какви случаи се препоръчва ехография на млечните жлези?

В световен мащаб всяка година 1 000 000 жени се разболяват от рак на гърдата. Ракът на гърдата е най-честото онкологично заболяване сред жените по целия свят. Въпреки че и до днес причините за възникване на заболяването не са известни, е доказано, че здравословният начин на живот, профилактиката и ранната диагностика са най-сигурният начин за предпазване на жените.

Ехографско изследване на млечни жлези в МЦ Гея Мед със съвременна и модерна апаратура

Бъдете отговорни към своето здраве и не пропускайте годишния профилактичен преглед на гърдите! Най-ефективният начин за предпазване от рак на гърдата са редовните профилактични прегледи и ранната диагностика благодарение на ехография на млечните жлези. Ако бъде открит своевременно (в ранен стадий), ракът на гърдата подлежи на пълно излекуване, защото важно значение има не само хистологичният строеж на образуванието, но и стадият на развитието му.

Ехографското изследване на млечните жлези е препоръчително да се провежда в следните случаи:

 • За годишен профилактичен преглед на гърдите;
 • За откриване на причината за болка, оток или зачервяване в областта на гърдите;
 • Задължително при пациенти с висок риск от развитие на рак на гърдата (фамилна обремененост). Особено внимание на профилактиката трябва да обърнат жени, чиито близки родственици (майки, сестри, баби, лели) са с карцином на гърдата, особено диагностициран преди 40-та година, защото се наблюдава фамилна предразположеност;
 • За изследване при откриване на образувание в гърдата. С това изследване може да се разграничи плътно образувание от киста;
 • При бучка в областта на подмишницата;
 • При изтичане на секрет от зърното на гърдата;
 • При деформация на зърното;
 • При промени в цвета и вида на кожата на гърдата;
 • За проследяване на размера на открита кистата;
 • За изследване след поставяне на силиконови импланти;
 • При прием на хормонозаместителна терапия;
 • При прием на имуносупресивна терапия;
 • Не раждали жени или при късно раждане на първо дете;
 • Ранна поява на първата менструация преди 12-та година или късно настъпване на климакса.

За връзка с нас

Професионализъм, качествени медицински услуги, грижа към пациента

Приятна обстановка и персонално отношение

Приятната обстановка, влизайки в Медицински център Гея Мед, ще Ви накара да се почувствате спокойни. Целият екип и всички лекари в МЦ Гея Мед са приятелски настроени, като основен принцип на работа е грижата към пациента и предоставяне на качествени медицински услуги.

Нова и съвременна медицинска апаратура

Всички кабинети в МЦ Гея Мед са оборудвани с нова и съвременна медицинска апаратура за диагностика и лечение. Освен професионализма на всеки лекар, модерната медицинска апаратура играе важна роля за по-прецизната диагностика и впоследствие лечение на редица заболявания.

Висококвалифицирани лекари с дълъг опит и стаж

В МЦ Гея Мед работят лекари с необходимата квалификация и опит. Водещ принцип на работа е предоставяне на качествена медицинска грижа, правилна диагноза и ефективно лечение. В Гея Мед ще имате възможност да получите консултации от специалисти, работещи в болнични заведения.

Запишете час на телефон 0883 72 76 76

Или се свържете с нас по email чрез формата по-долу

  Други медицински услуги

  С цел цялостна медицинска грижа за пациента, освен ехография на млечни жлези, в Медицински център Гея Мед има обособени специализирани кабинети по други медицински направления.

   • Урология

    Урология

    Лечение на пикочо-полова система при мъжете и пикочна система при жените

   • Медицинска рехабилитация

    Медицинска рехабилитация

    Рехабилитационните методи са неотменно звено при терапевтичната и профилактична здравна програма при много заболявания

   • Генетична консултация

    Генетична консултация

    Консултация за изучаване на медицинската история на пациента и неговия род, както и преди и след извършване на генетичен тест

   • Алергология

    Алергология

    Алергологичната консултация дава възможност за диагноза, профилактика и лечение на редица алергични заболявания

   • Образна диагностика

    Образна диагностика

    Ехографско изследване на коремни органи, простата, щитовидна жлеза. Неинвазивен и високо информативен метод за диагностика

  Обаждане
  Локация