Медицинска рехабилитация в МЦ Гея Мед-лечение, възстановяване, поддържане и грижа за физическото здраве

Медицинска рехабилитация

Рехабилитационните методи са неотменно звено при терапевтичната и профилактична здравна програма при много заболявания

Лечение, възстановяване, поддържане и грижа за физическото здраве

В кабинета по медицинска рехабилитация в МЦ Гея Мед ще получите професионално отношение и изготвяне на индивидуален план от квалифициран специалист в зависимост от нуждите на пациента, неговите заболявания и резултата, който трябва са се постигне

Кинезитерапията е медицинска наука и практика за лечение чрез движение. В кабинета по Медицинска рехабилитация в МЦ Гея Мед се прилагат активна кинезитерапия и пасивна кинезитерапия. При активната кинезитерапия болният извършва сам движенията, например гимнастически упражнения със или без спортни уреди. Докато при пасивната кинезитерапия болният не участва активно, а се прилага движение върху него, например лечебен масаж.

Този вид терапия е необходима за профилактиката, възстановяването, корекцията и рехабилитацията на болните, които са били лекувани след съответна травма, претърпели са операция и т.н. Като начин за лечение и профилактика медицинската рехабилитация има собствени разработени методики за въздействие върху пациентите.

Рехабилитацията и кинезитерапията са от голямо значение за максималното възстановяване на пациента

Приложение на кинезитерапията при неврологични заболявания

Неврологичните заболявания водят до промени във функцията на организма, които най-често засягат двигателните възможности или причиняват разстройство на висшата нервна дейност. Кинезитерапията е особено необходима в лечението на тези състояния с оглед максимално възстановяване на пациента и по-бързото му ресоциализиране. Целта е и намаляване на възпалението, подобряване на мобилността в дадения сегмент и декомпресията на нервните коренчета, а упражненията позволяват укрепване на мускулатурата и превенция на по-нататъшни обострания.

Лечение на неврологични заболявания чрез кинезитерапия в Медицински център Гея Мед
Болки в гърба и тяхното лечение чрез рехабилитация и кинезитерапия в МЦ Гея Мед
Медицинска рехабилитация като част от лечението на придобити заболявания

Силата на кинезитерапията при болки в гърба

Медицинска рехабилитация като част от лечението на придобити заболявания

Придобитите заболявания са свързани със заседналия начин на живот и лошите навици. Погрешната поза на тялото ни, която заемаме всеки ден с часове на работното място може да доведе до мускулен дисбаланс, по-бързото износване на междупрешленни дискове и до появата на артрози. Възрастта оказва също значение.

Все повече хора се оплакват от болки в гърба. В кабинета по медицинска рехабилитация в МЦ Гея Мед ще получите лечение на болките в гърба. Болките могат да са както остри, така и хронични. Острата болка в гърба обикновено настъпва внезапно, най-често поради предхождащ патологичен процес или травма. Хронифицирането й е свързано с усещането на всекидневен дискомфрот, който често може да усложни ежедневните дейности.

Правилно проведена, кинезитерапията подобрява общото състояние на организма

Благоприятният ефект на кинезитерапията при заболявания в резултат на травми и ортопедични операции

Кинезитерапията е едно от широко използваните средства за лечение на травми. Тя има голямо значение за подобряване на общото състояние на организма и за ускоряване на възстановителните процеси. Почти всяко ортопедично заболяване, лекувано чрез лекарства или по хирургичен начин, изисква правилно проведена кинезитерапия.

В дългия процес на лечение и рехабилитация никога не трябва да се изпуска и психическото възстановяване. То е важна част от кинезитерапията и изисква добро познаване на медицинската психология.

Благоприятният ефект на кинезитерапията при заболявания в резултат на травми и ортопедични операции
Използване на кинезитерапията в антицелулитни процедури и такива, които изграждат хармонично тяло

Допирни точки на кинезитерапията със съвременната козметика

Кинезитерапията може активно да се използва в придобилите изключително голям интерес през последните години антицелулитни процедури, както и тези, които изграждат хармонично тяло

Кинезитерапията е изключително полезна в профилактиката на целулитните натрупвания. Благодарение на избирателното си въздействие върху определени мускули и цялостното стимулиране или тонизиране на организма се постигат отлични дълготрайни резултати.

Трябва да се има предвид, че неправилно приложените кинезитерапия, мануална терапия или масаж може да доведат до различни тежки усложнения.

Кинезитерапията има голямо значение за правилната профилактика и ефективното лечение на редица заболявания

Специалистите кинезитерапевти в Медицински център Гея Мед работят в тясно взаимодействие с различните лекари, които извършват операции, лекуват травми

Предимствата на кинезитерапията са много:

 • Кинезитерапията може да се приложи при голяма гама заболявания;
 • При някои от заболяванията кинезитерапията е първи и единствен избор на лечение;
 • Кинезитерапията може да предотврати оперативна интервенция;
 • Кинезитерапията активно подпомага възстановителния процес, едновременно с консервативно или оперативно лечение;
 • Разполага с изключително много методики, които правилно подбрани, са отличен избор за възстановяване на нормалната функция на организма.
Голямо значение на кинезитерапията в профилактиката и ефективното лечение на редица заболявания

Пълен набор от процедури по кинезитерапия в кабинета по медицинска рехабилитация в МЦ Гея Мед

В кабинета по медицинска рехабилитация в МЦ Гея Мед работят специалисти с дългогодишен опит в областта на физиотерапията и кинезитерапията. Като терапевти за тях е важно да успяват да помагат на хората да се справят с болката.

Пълен набор от процедури по кинезитерапия в кабинета по медицинска рехабилитация в МЦ Гея Мед
Професионализъм и най-високо качество в кабинета по медицинска рехабилитация в Медицински център Гея Мед

Специалистите по кинезитерапия в Медицински център Гея Мед имат богат опит в лечението, възстановяването и профилактиката на редица дисфункции както на опорно-двигателния апарат, така и на периферната нервна система.

При нас ще намерите пълен пакет от лечебни процедури, които имат за цел постигане на най-доброто лечебно въздействие. Разбира се, всяка процедура и терапия е съобразена изцяло с Вашето състояние и индивидуални оплаквания:

 • Функционален преглед и изготвяне на индивидуален комплекс по кинезитерапия
 • Кинезитерапевтични процедури (аналитични и индивидуални)
 • Физиотерапия
 • Масаж. Лечебният масаж се комбинира и с отблокиране на блокажите в гръбнака. Може би, както всички знаете, масажът подобрява лимфо- и кръвообращението, което води до по-добро и бързо регенериране на засегнатите тъкани. В зависимост от индивидуалните нужди на пациента, се прилагат няколко вида масаж: класически, спортно-възстановителен, рефлекторен, съединително-тъканен
 • Мануално-мобилизиращи техники (манус на латински означава ръка, терапия означава лечение). Използва се още от времето на Хипократ. Има много добър ефект при мускулно-скелетни дисфункции (болки във врата, кръста, гърба, ставите).
 • PNF – БОБАТ  терапия
 • Комбинирани техники

Посещавайки кабинета по медицинска рехабилитация в МЦ Гея Мед, можете да разчитате на професионализъм и най-високо качество. Ако имате някакви оплаквания, болки, дискомфорт, запишете час за преглед при нашите специалисти кинезитерапевти и рехабилитатори. Ние сме готови да Ви помогнем.

За връзка с нас

Професионализъм, качествени медицински услуги, грижа към пациента

Приятна обстановка и персонално отношение

Приятната обстановка, влизайки в Медицински център Гея Мед, ще Ви накара да се почувствате спокойни. Целият екип и всички лекари в МЦ Гея Мед са приятелски настроени, като основен принцип на работа е грижата към пациента и предоставяне на качествени медицински услуги.

Нова и съвременна медицинска апаратура

Всички кабинети в МЦ Гея Мед са оборудвани с нова и съвременна медицинска апаратура за диагностика и лечение. Освен професионализма на всеки лекар, модерната медицинска апаратура играе важна роля за по-прецизната диагностика и впоследствие лечение на редица заболявания.

Висококвалифицирани лекари с дълъг опит и стаж

В МЦ Гея Мед работят лекари с необходимата квалификация и опит. Водещ принцип на работа е предоставяне на качествена медицинска грижа, правилна диагноза и ефективно лечение. В Гея Мед ще имате възможност да получите консултации от специалисти, работещи в болнични заведения.

Запишете час на телефон 0883 72 76 76

Или се свържете с нас по email чрез формата по-долу

  Други медицински услуги

  С цел цялостна медицинска грижа за пациента, освен кабинетът по медицинска рехабилитация, в Медицински център Гея Мед има обособени специализирани кабинети по други медицински направления.

   • Урология

    Урология

    Лечение на пикочо-полова система при мъжете и пикочна система при жените

   • Генетична консултация

    Генетична консултация

    Консултация за изучаване на медицинската история на пациента и неговия род, както и преди и след извършване на генетичен тест

   • Алергология

    Алергология

    Алергологичната консултация дава възможност за диагноза, профилактика и лечение на редица алергични заболявания

   • Ехография на млечни жлези

    Ехография на млечни жлези

    Неинвазивен и безопасен метод за профилактика и диагностика на промените в структурата на млечните жлези

   • Образна диагностика

    Образна диагностика

    Ехографско изследване на коремни органи, простата, щитовидна жлеза. Неинвазивен и високо информативен метод за диагностика

  Обаждане
  Локация