Образна диагностика в МЦ Гея Мед

Образна диагностика

Ехографско изследване на коремни органи, простата, щитовидна жлеза. Неинвазивен и високо информативен метод за диагностика

Бързо и неинвазивно изследване

Ехографията е широко използвана в медицината за откриване на различни болести

Кабинетът по Образна диагностика в МЦ Гея Мед е оборудван със съвременна апаратура за клинично диагностициране и при физиологични изследвания.

В Медицински център Гея Мед използваме ехографията като основен диагностичен метод на образната диагностика. Ехографията е бърз, неинвазивен и високо информативен метод за диагностика и лечение на редица заболявания.

Философията на работещите в кабинета по Образна диагностика в МЦ Гея Мед е ориентирана изцяло към пациента. Ние възприемаме грижата за пациента като наша основна задача, като всяко проведено изследване се интерпретира от специалист образен диагностик, а резултатите се обсъждат съвместно с пациента. Наша цел е всеки пациент да напусне кабинета с готов резултат и проведена консултация.

Професионализъм и персонално отношение към Вас и конкретното Ви състояние

Ехография на коремни органи

В кабинета по Образна диагностика в МЦ Гея Мед се извършва ехография на коремни органи. Това е широко използван метод за диагноза на множество заболявания, поради това, че е информативен и, в същото време, напълно безвреден и безболезнен за пациента. В кабинета по Образна диагностика на Медицински център Гея Мед може да разчитате на детайлен диагностичен оглед на всички коремни органи – бъбреци, черен дроб, стомах, панкреас, жлъчен мехур, черва, направен от специалист образен диагностик.

Ехография на коремни органи се препоръчва при болки и подуване на корема, болки в кръста, гадене, липса на апетит, редукция на тегло.

Чрез ултразвуковата диагностика на коремните органи в Медицински център Гея Мед се установяват състояния като камъни в бъбреците и жлъчния мехур, уголемен/омазнен черен дроб, кисти, патологични формации и много други. Резултатите от ехографията са готови веднага. Лекарят ще ги обсъди с Вас и ще препоръча допълнителни изследвания при необходимост.

Ехография на коремни органи в МЦ Гея Мед
Ехография на простатата в Медицински център Гея Мед

Медицински център Гея Мед се грижи за Вашето здраве

Ехография на простатата

С напредване на възрастта при мъжете много често се появяват проблеми с простатата. Затова е изключително важно всеки мъж да е запознат с болестите, които най-често засягат простатата, защото късното им диагностициране може да бъде опасно. Съвременната медицина разполага с ефективно медикаментозно и хирургично лечение, при условие, че всяко отклонение и заболяване на простатата бъдат открити навреме.

Често използван диагностичен метод, чрез който се установяват заболявания на простатата, е ехографията на простатата. В Медицински център Гея Мед можете да разчитате на ултразвукова диагностика на простатата, извършена с нова и модерна апаратура.

Простатната ехография представлява изобразяване на простатната жлеза и съседните органи с помощта на ултразвук. Чрез ехография на простатата се оценява големината на жлезата, промени в структурата, наличие на остатъчна урина и патологични изменения (възпаление, тумори). Ултразвуково изследване на простатата се препоръчва при затруднено и болезнено уриниране, безплодие, кръв в урината и /или спермата.

Вземете превантивни мерки и отидете на преглед на щитовидната жлеза

Ехография на щитовидна жлеза

Щитовидната жлеза е една от най-големите жлези с вътрешна секреция в човешкия организъм. Тя се състои от два свързани лоба. Намира се в предната част на шията, под ларинкса. Щитовидната жлеза отделя хормони, които контролират метаболизма – начина, по който тялото Ви използва енергия. Тези хормони регулират жизнените функции на организма, включително: дишане, сърдечен ритъм, централната и периферната нервна система, телесно тегло, менструален цикъл, телесната температура и много други. Най-често срещаните проблеми с щитовидната жлеза включват ненормално производство на хормони на щитовидната жлеза.

Около 40 % от населението в света страда от нарушена функция на щитовидната жлеза. Стресът, вирусните инфекции, тютюнопушенето са сред основните причинители на заболяване на жлезата. Най-често срещаните симптоми на нарушена функция на щитовидната жлеза са: постоянна умора, промяна в месечния цикъл, промяна в настроението, промяна в апетита, сърцебиене. Производство на твърде много хормони водят до състояние, известно като хипертиреоидизъм. Недостатъчна хормонална продукция води до хипотиреоидизъм.

Ето защо е важно да следите функцията на щитовидната жлеза. Най-лесният, безопасен, безболезнен и насочващ образен метод за ранна диагностика на карцином на щитовидната жлеза е ехографията на щитовидната жлеза. Медицински център Гея Мед разполага с модерна и съвременна апаратура за ехографско изследване на щитовидната жлеза. Пациентите на МЦ Гея Мед могат да разчитат на грижливо проведена ехография от опитен специалист, благодарение на което се дава информация за разположението, големината, за изменения в тъканта и наличието на възли, както и за промяна в лимфните възли на шията.

Тиреоидеята се опипва лесно през кожата, но много от патологичните процеси в нея – възли и „тумори“ не могат да се установят само чрез опипване. В някои възрастови групи възли се установяват в жлезата при ехографско изследване в 70 % от изследваните, за които те не са подозирали. Повечето от тях са доброкачествени, но около 10 % са ракови образувания.

Щитовидната жлеза се намира на повърхността и е достъпна за ехографско изследване. Изследването се провежда с ехограф и специален трансдюсер към него (накрайник). Не е необходима предварителна подготовка за изследването. Времето за провеждане е средно от 5 до 15 минути. При провеждане на ехографията на щитовидната жлеза не съществува риск – не се използват радиационни лъчи, безопасно е за бременни жени.

Ехографско изследване на щитовидната жлеза се прави с цел:

 • Установяване на дифузно уголемяване на жлезата при опипване;
 • Повишена или понижена функция на жлезата по клинични симптоми и кръвни нива на щитовидните хормони;
 • Изследване на възел/възли в жлезата – дали произлиза от нея или от съседни структури и дали на вид изглежда доброкачествен или злокачествен;
 • Бременност;
 • Проследяване след оперативно лечение.
Ехография на щитовидна жлеза в Медицински център Гея Мед
Ехографско изследване на щитовидната жлеза и ефективно лечение в МЦ Гея Мед
Прецизна диагностика и ефективно лечение при нарушена функция на щитовидната жлеза в МЦ Гея Мед

Прецизна диагностика и ефективно лечение

В Медицински център Гея Мед работят специалисти по образна диагностика. Кабинетът по Образна диагностика в МЦ Гея Мед е оборудван с нова и модерна апаратура. Нашите пациенти могат да се чувстват спокойни, че са в сигурни ръце и получават качествено здравно обслужване. Благодарение на ултразвуковото изследване, с помощта на което графично се изобразяват вътрешни органи на тялото, пациентът получава точна диагностика и последващо ефективно лечение на редица заболявания.

Нова и модерна апаратура за образна диагностика в Медицински център Гея Мед
Ехография за образна диагностика на множество заболявания в Медицински център Гея Мед

Ехографията (ултразвуковата диагностика) е широко използван метод за образна диагностика на множество заболявания и състояния чрез високочестотни звукови вълни, преминаващи през телесните тъкани. Съществуват няколко причини, поради които ехографията е толкова застъпена при повечето медицински специалности:

 • Енергията за добиване на образа е ултразвук и не се използват никакви йонизиращи лъчения, следователно ехографията е напълно безвредна;
 • Може да се повтаря неограничен брой пъти;
 • Напълно неинванзивно изследване (без игли или инжекции);
 • Ехографията е напълно безболезнена;
 • Ехографията е широко достъпна, лесна за извършване и по-евтина от другите методи за образна диагностика;
 • Ехографията дава голяма надеждност и информираност;
 • Ехографията дава ясна картина на меките тъкани, които не се появяват добре на рентгенови снимки;
 • Чрез ехографията се визуализират органите в реално време и в тяхното естествено движение.

За връзка с нас

Професионализъм, качествени медицински услуги, грижа към пациента

Приятна обстановка и персонално отношение

Приятната обстановка, влизайки в Медицински център Гея Мед, ще Ви накара да се почувствате спокойни. Целият екип и всички лекари в МЦ Гея Мед са приятелски настроени, като основен принцип на работа е грижата към пациента и предоставяне на качествени медицински услуги.

Нова и съвременна медицинска апаратура

Всички кабинети в МЦ Гея Мед са оборудвани с нова и съвременна медицинска апаратура за диагностика и лечение. Освен професионализма на всеки лекар, модерната медицинска апаратура играе важна роля за по-прецизната диагностика и впоследствие лечение на редица заболявания.

Висококвалифицирани лекари с дълъг опит и стаж

В МЦ Гея Мед работят лекари с необходимата квалификация и опит. Водещ принцип на работа е предоставяне на качествена медицинска грижа, правилна диагноза и ефективно лечение. В Гея Мед ще имате възможност да получите консултации от специалисти, работещи в болнични заведения.

Запишете час на телефон 0883 72 76 76

Или се свържете с нас по email чрез формата по-долу

  Други медицински услуги

  С цел цялостна медицинска грижа за пациента, освен кабинетът по образна диагностика, в Медицински център Гея Мед има обособени специализирани кабинети по други медицински направления.

   • Урология

    Урология

    Лечение на пикочо-полова система при мъжете и пикочна система при жените

   • Медицинска рехабилитация

    Медицинска рехабилитация

    Рехабилитационните методи са неотменно звено при терапевтичната и профилактична здравна програма при много заболявания

   • Генетична консултация

    Генетична консултация

    Консултация за изучаване на медицинската история на пациента и неговия род, както и преди и след извършване на генетичен тест

   • Алергология

    Алергология

    Алергологичната консултация дава възможност за диагноза, профилактика и лечение на редица алергични заболявания

   • Ехография на млечни жлези

    Ехография на млечни жлези

    Неинвазивен и безопасен метод за профилактика и диагностика на промените в структурата на млечните жлези

  Обаждане
  Локация