Консултации за планиране на бременност в Медицински център Гея Мед

Консултации за планиране на бременност

Планирането на бременността има за цел да се създаде здравословна околна среда за плода, както и предотвратяване на вродени дефекти и други проблеми, свързани с бременността във възможно най-голяма степен

Професионализъм, високоспециализирани прегледи, подкрепа и приятелско отношение

Планирането на бременността е един от най-вълнуващите моменти за всяка жена

При планиране на бременност целта на всяка майка е раждане на доносено и здраво бебе. Самото реализиране става с участието на двамата партньори и доверен екип от специалисти.

Добре е жената да започне подготовка преди този вълнуващ период от нейния живот – бременността, изпълнен с много въпроси (как ще премине цялата бременност, как ще протече раждането, ще се справя ли като родител) и много вълнения, виждайки при всеки един преглед, как бебенцето се развива и с напредване на бременността, да рита, да се мести все повече в корема. Различните етапи и моменти, през които минава жената по време на бременността, са вълнуващи не само за нея, но и за бъдещия татко.

Когато през цялата бременност до Вас стои специалист по акушерство и гинекология, на който имате доверие и на чиито професионализъм, специализирани съвети и подкрепа можете да разчитате, бременността ще мине леко и неусетно.

В специализирания сектор по акушерство и гинекология в Медицински център Гея Мед работят специалисти, които за отдали живота си да даряват всяко семейство със здраво и доносено бебе.

Нова и съвременна медицинска апаратура в кабинетите по акушерство и гинекология в Медицински център Гея Мед, необходима за първоначалните гинекологични прегледи при планиране на бременност

В Медицински център Гея Мед работят акушер-гинеколози, за които мисията в живота е да осигуряват доброто здраве на всяка жена, на всяка бъдеща майка и нейното бебе

Преди настъпване на бременност е препоръчително бъдещата майка да си направи профилактичен преглед. В Медицински център Гея Мед всяка жена, която планира да забременее, ще й бъдат направени няколко прегледа и изследвания.

 • Гинекологичен преглед с цитонамазка и колпоскопия
 • Микробиологично изследване
 • Вагинална ехография

По този начин се изключва риска от наличие на сексуално-трансмисивни заболявания, доброкачествени изменения, които биха могли да попречат на забременяването и износването на бременността, както за съжаление и някои предракови и ракови изменения.

Планиране на бременност-един от най-вълнуващите моменти за двама души, които се обичат и са готови да станат родители

За правилното протичане на една бременност е необходимо да се вземат някои мерки още преди настъпването ѝ, които да продължат и след това

В кабинетите по акушерство и гинекология в Медицински център Гея Мед можете да разчитате, че при планиране на Вашата бременност ще получите както високоспециализирани гинекологични прегледи, така и консултация със специалисти и компетентно мнение по редица въпроси, които вълнуват всяка жена, преди да започне най-интересното преживяване в нейния живот – бременността.

Консултации за планиране на бременност със специалисти по акушерство и гинекология в МЦ Гея Мед
Планиране на бременност със специалисти в Медицински център Гея Мед

При планиране на бременност специалистите по акушерство и гинекология в Медицински център Гея Мед ще Ви обърнат внимание на няколко основни аспекти от Вашето здравословно състояние и начина Ви на живот.

 • Специално внимание се обръща на хроничните заболявания на женатаОсобено важно е своевременната им диагноза и лечение преди настъпване на бременност (диабетни състояния, заболявания на щитовидна жлеза, анемични състояния, автоимунни и бъбречни заболявания, др.). Част от тях се изявяват за пръв път по време на бременността и в тези случаи е необходимо подробна анамнеза за рисковите фактори.
 • Бъдещият татко също трябва да мине през лекарския кабинет и да провери здравното си състояние, вредни фактори и навици.
 • Не забравяйте и посещението при стоматологаПри бременните често се наблюдават проблеми с венците – пародонтити, които могат да доведат до повишен риск от по-ранно раждане.
 • Оптимизиране на хранителния режим. Хранителният режим е добре да бъде разнообразен с включване на млечни продукти, сурови плодове и зеленчуци, рибни храни.
 • Приемайте фолиева киселина. Предварителният прием на фолиева киселина преди зачеване е много важен, тъй като значително ще намали риска от раждане на дете с дефект на невралната тръба.
 • Изключване на вредни фактори. Особено внимание се отделя на алкохол и тютюнопушене. Множество проучвания са доказали, че пушенето по време на бременността води до спонтанен аборт, преждевременно раждане и раждане на деца с ниско тегло. Партньорът също е добре да спре цигарите. Установено е, че редовната им употреба води до промени в качеството на спермата. Алкохолът също може да попречи на Вашето зачеване. Затова е препоръчително да прекратите консумацията на спиртни напитки, когато започнете с опитите. Приемът на алкохол по време на бременността може да доведе до раждане на дете с дефекти и да наруши неговото правилно развитие.
 • Прецизиране на приема на медикаменти. Дозата и вида на лекарствата би могло да повлияе на ембрионалното развитие и да доведе до повишен риск от аномалии.

За връзка с нас

Професионализъм, качествени медицински услуги, грижа към пациента

Приятна обстановка и персонално отношение

Приятната обстановка, влизайки в Медицински център Гея Мед, ще Ви накара да се почувствате спокойни. Целият екип и всички лекари в МЦ Гея Мед са приятелски настроени, като основен принцип на работа е грижата към пациента и предоставяне на качествени медицински услуги.

Нова и съвременна медицинска апаратура

Всички кабинети в МЦ Гея Мед са оборудвани с нова и съвременна медицинска апаратура за диагностика и лечение. Освен професионализма на всеки лекар, модерната медицинска апаратура играе важна роля за по-прецизната диагностика и впоследствие лечение на редица заболявания.

Висококвалифицирани лекари с дълъг опит и стаж

В МЦ Гея Мед работят лекари с необходимата квалификация и опит. Водещ принцип на работа е предоставяне на качествена медицинска грижа, правилна диагноза и ефективно лечение. В Гея Мед ще имате възможност да получите консултации от специалисти, работещи в болнични заведения.

Запишете час на телефон 0883 72 76 76

Или се свържете с нас по email чрез формата по-долу

  Високоспециализирани прегледи и изследвания при проследяване на Вашата бременност

  В специализирания сектор по акушерство и гинекология в Медицински център Гея Мед ще бъдете в сигурни ръце през деветте месеца на бременност и в очакване на Вашето бебче. Избирайки Медицински център Гея Мед, Вие ще получите стриктно следене на Вашето здраве и здравето на носеното от Вас бебе. През цялата бременност ще Ви бъдат правени изследвания за оценка и мониториране на растежа и състоянието на плода и прогнозиране на евентуални усложнения. Нашата цел е да имате спокойна бременност и безпроблемно раждане на здраво и доносено бебе.

  Обаждане
  Локация