Проследяване на рискова бременност в Медицински център Гея Мед

Проследяване на патологична и високо рискова бременност

При повишен риск за майката и плода по време на бременността, по време на раждането и след това, можете да разчитате, че в МЦ Гея Мед ще получите специално мониториране за добър изход

Екип от специалисти по акушерство и гинекология и персонална подкрепа

При проследяване на високо рискова бременност можете да разчитате, че в Медицински център Гея Мед ще получите специално мониториране на растежа и състоянието на плода и стриктно следене на здравословното състояние на бъдещата майка с цел добър изход и раждане на здраво и доносено бебе.

За високо рискова бременност се смята тази, при която има повишен риск за майката и плода по време на бременността, по време на раждането и след това. При тези бременни се изисква специално мониториране с цел намаляване на риска и добър изход.

За да предотвратите високо рискова бременност, най-доброто, което можете да направите още преди зачеването, е да се подложите на предварителни изследвания, които ще установят какво е здравословното Ви състояние. Ако пък вече имате някакви сериозни здравословни заболявания или пък сте имали проблемна предишна бременност, или предишни спонтанни аборти, трябва да сте готови да бъдете една идея по-внимателни към здравето си по време на бременността.

При всички случаи е добре да направите консултации за планиране на бременност със специалист акушер-гинеколог, още преди да започнете да правите опити за бебе. Акушер-гинекологът ще Ви обясни какво да очаквате, какви рискове поемате и как да се погрижите те да бъдат неутрализирани.

В специализирания сектор по акушерство и гинекология на Медицински център Гея Мед ще намерите персонална подкрепа от акушер-гинеколозите, които работят при нас. Освен професионализъм в работата си, от специалистите акушер-гинеколози в Медицински център Гея Мед ще получите специализирани съвети и индивидуален подход при лечението.

Истинските проблеми при бременност са по-скоро изключение, отколкото правило

Вярвайте на своя акушер-гинеколог, защото той е човекът специалист, който заедно с Вас ще извърви деветте месеца в очакване раждането на Вашето бебче

Съществуват няколко причини и обстоятелства, поради които за нас, акушер-гинеколозите, можем да причислим бременността като високо рискова:

 • Напреднала възраст на майката – над 35 години.
 • Заболявания преди и по време на бременността – високо кръвно налягане, бъбречни заболявания, инфекции, диабет и висока степен затлъстяване, автоимунни заболявания, заболявания на щитовидна жлеза, анемични състояния и др.
 • Прием на алкохол, наркотични средства, някои медикаменти.
 • Усложнения на бременността – неправилно разположение на плацентата, скъсяване на маточната шийка, забавено развитие на плода, Rh –изоимунизация.
 • Многоплодна бременност.
 • Наличие на проблеми по време на предишна бременност -голям брой спонтанни аборти, анамнеза за предтерминно раждане.
 • Установено заболяване на бебето или проблем с развитието му, както и фамилна история за генетични заболявания.
При проследяване на високо рискова бременност стои екип от специалисти акушер-гинеколози в МЦ Гея Мед

Правете това, което лекарят Ви е препоръчал, но не спирайте да вярвате, че всичко с Вас и бебето ще бъде наред

При пациентки с високо рискова бременност, в Медицински център Гея Мед грижите, полагани преди и по време на бременността, са още по-големи.

Проследяване на патологична и високо рискова бременност в Медицински център Гея Мед
Причини за високо рискова бременност. Проследяване на бременност в Медицински център Гея Мед

При проследяване на високо рискова бременност акушер-гинеколизите в Медицински център Гея Мед препоръчват:

 • По-чести визити.
 • По-голям брой ехографски прегледи за определяне темпа на растеж на плода, състояние на маточната шийка, плацентата, количеството на околоплодна течност. Много пациентки се притесняват от гинекологичния преглед по време на бременност. Той не само, че не вреди, но е абсолютно задължителен с цел установяване дължината на маточната шийка и с цел, да се направи оглед за патологични изменения.
 • По-разширен пакет изследвания – кръвни и микробиологични изследвания за скрининг за инфекции и анемия.
 • Допълнителни консултации – генетични и с други специалисти.

При проследяване на високо рискова бременност е особено важна връзката между лекар и пациент. Взаимното доверие прави щастлив изхода от бременността!

В специализирания сектор по акушерство и гинекология на Медицински център Гея Мед работят акушер-гинеколози, за които професията лекар е мисия, да помагаш и да се грижиш за пациентите си. Заради високия професионализъм на специалистите по акушерство и гинекология в МЦ Гея Мед и тяхното приятелско отношение към Вас, Вие ще почувствате подкрепа от тях и в същото време ще знаете, че можете да разчитате на тях и на техните специализирани съвети и компетентното мнение по време на този прекрасен, но в същото време, изпълнен с много притеснения и въпроси, период за всяка жена – бременността. Целта на целия екип от акушер-гинеколози в Медицински център Гея Мед, е да се чувствате сигурна и спокойна за Вашето здраве и за здравето на носеното от Вас бебе. Мисията им е да изкарате спокойна бременност и безпроблемно раждане на здраво и доносено бебе.

Дори при проследяване на високо рискова бременност, не се притеснявайте! Ние от Медицински център Гея Мед ще бъдем до Вас! Вярвайте, че всичко ще е наред с Вас и Вашето бебе! Представяйте си по-често момента, в който най-после ще вземете своето съкровище в ръце!

За връзка с нас

Професионализъм, качествени медицински услуги, грижа към пациента

Приятна обстановка и персонално отношение

Приятната обстановка, влизайки в Медицински център Гея Мед, ще Ви накара да се почувствате спокойни. Целият екип и всички лекари в МЦ Гея Мед са приятелски настроени, като основен принцип на работа е грижата към пациента и предоставяне на качествени медицински услуги.

Нова и съвременна медицинска апаратура

Всички кабинети в МЦ Гея Мед са оборудвани с нова и съвременна медицинска апаратура за диагностика и лечение. Освен професионализма на всеки лекар, модерната медицинска апаратура играе важна роля за по-прецизната диагностика и впоследствие лечение на редица заболявания.

Висококвалифицирани лекари с дълъг опит и стаж

В МЦ Гея Мед работят лекари с необходимата квалификация и опит. Водещ принцип на работа е предоставяне на качествена медицинска грижа, правилна диагноза и ефективно лечение. В Гея Мед ще имате възможност да получите консултации от специалисти, работещи в болнични заведения.

Запишете час на телефон 0883 72 76 76

Или се свържете с нас по email чрез формата по-долу

  Високоспециализирани прегледи и изследвания при проследяване на Вашата бременност

  В специализирания сектор по акушерство и гинекология в Медицински център Гея Мед ще бъдете в сигурни ръце през деветте месеца на бременност и в очакване на Вашето бебче. Избирайки Медицински център Гея Мед, Вие ще получите стриктно следене на Вашето здраве и здравето на носеното от Вас бебе. През цялата бременност ще Ви бъдат правени изследвания за оценка и мониториране на растежа и състоянието на плода и прогнозиране на евентуални усложнения. Нашата цел е да имате спокойна бременност и безпроблемно раждане на здраво и доносено бебе.

   • Доплерово изследване на бременни

    Доплерово изследване на бременни

    Специализирано ултразвуково изследване, което е важна част от ехографския преглед. Използва се за оценка и мониториране на растежа и състоянието на плода и прогнозиране на някои потенциални усложнения на бременността

   • Мониторен запис на детски сърдечни тонове

    Мониторен запис на детски сърдечни тонове

    Чрез него стриктно се проследява напреднала бременност, което позволява редовно и качествено наблюдение на състоянието на плода, както и навременно установяване на евентуални проблеми

  Обаждане
  Локация